Het bedrijf Wittenburg uit Zeewolde ontwikkelt, produceert en handelt in rubber- en kunststof materialen voor o.a. medische hulpmiddelen, farmaceutische verpakkingen en voedsel toepassingen. Begin vorig jaar zijn ze, met behulp van een voucher kennis en expertise, gestart met een ontwikkeltraject voor excellente bedrijfsvoering.

Voor het ontwikkeltraject, waarin ze begeleid werden door INK, hebben ze gebruik gemaakt van het business excellence model van de European Foundation for Quality Management (EFQM).

‘We wilden alle managementsystemen met elkaar en onze missie en visie verbinden’, aldus vicedirecteur Anne Looije-Traa. ‘Door volgens de EFQM methodiek naar een excellente bedrijfsvoering toe te werken worden de interne processen beter afgestemd op de strategie en daardoor efficiënter. Bovendien draagt deze methodiek ook bij aan ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie’.

Ze hopen dit jaar de EFQM erkenning te krijgen. ‘Als erkend EFQM bedrijf maak je deel uit van een netwerk waar veel internationale bedrijven bij aangesloten zijn en kun je je onderscheiden ten opzichte van de concurrentie’.

Persoonlijke ontwikkeling
De manier van werken volgens het business excellence model vereist een andere aanpak vanuit de directie. Hiervoor heeft Anne, middels een voucher persoonlijke ontwikkeling, externe hulp ingeschakeld. ‘Het is belangrijk om te weten hoe je mensen meekrijgt in het veranderingsproces en hoe je meer verantwoordelijkheid bij de medewerkers neer kan leggen zonder zelf de regie te verliezen. Coaching van een ondernemer op leiderschap en in veranderingsprocessen is daarom erg belangrijk in dit traject’.

Continu proces
Ook na het afronden van het ontwikkeltraject gaat Wittenburg met hun ontwikkeling. ‘Het is een continu verbeterproces en er zijn uit de ontwikkelsessies veel projecten en verbeteringen gekomen waar we de komende tijd mee aan de slag willen gaan’.

Door gebruik te maken van de Voucherregeling hebben ze het traject volgens Anne sneller en met meer structuur af kunnen ronden. ‘Horizon is goed in verschillende partijen aan elkaar verbinden en brengen met hun praktische aanpak ideeën op tafel waar je direct iets mee kunt’.

Terug