Is jouw bedrijf fit for the future?
Met een blik op de toekomst zien we verschillende economische uitdagingen op het gebied van onder andere voedsel, energie en grondstoffen. Tijd voor een transitie! Bovenstaande transities staan centraal tijdens het Flevoland Groeit! Event 2022 op 29 september bijย Stadslandgoed de Kemphaanย in Almere.

We geven je graag alvast een kijkje in de toekomst en het event. Na het gezamenlijke plenaire gedeelte kun je deelnemen aan diverse deelsessies in de drie zogeheten transitiepaviljoenen.

Voedseltransitie-paviljoen
De wereld van voedsel en landbouw beweegt sneller dan ooit. Er moet voldoende duurzaam en gezond voedsel beschikbaar zijn. In Flevoland bruist het van initiatieven van bestaande en nieuwe bedrijven die de wereld willen veranderen. Pionieren met nieuw voedsel van de toekomst en met meer respect voor de natuur voedsel produceren.

In het Voedseltransitie-paviljoen zie en proef je het voedsel van de toekomst. Je ontmoet ondernemers die volop met deze transitie bezig zijn en vooral ook hoe ze daar een zakelijk succes van willen maken. Het brengt inspiratie en een kijkje hoe onze wereld er qua voedselconsumptie er straks anders uit gaat komen te zien.

Energietransitie-paviljoen
Fossiele energie van steenkool, aardolie en aardgas is niet alleen slecht voor het milieu door de uitstoot van broeikasgassen maar ook niet hernieuwbaar. Zuiniger omgaan met energie, het gebruik van restwarmte en de overgang op hernieuwbare energie zoals wind, waterkracht en zon, bieden de oplossing.

Tijdens de deelsessies in het Energietransitie-paviljoen maak je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kennis met nieuwe en bewezen technieken en hoe je deze toe kunt passen binnen jouw eigen situatie. Daarnaast kom je erachter wat de ultieme oplossing op het gebied van energie-gebiedsinrichting is voor jouw bedrijf.

Grondstoffentransitie-paviljoen
We streven naar circulair grondstoffengebruik. Want de vraag naar grondstoffen neemt toe, terwijl de voorraad afneemt. Er moet zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van duurzaam geproduceerde, hernieuwbare en algemeen beschikbare grondstoffen. Bestaande productieprocessen moeten efficiรซnter gebruikmaken van grondstoffen, we moeten nieuwe productiemethodes ontwikkelen en nieuwe producten circulair ontwerpen.

Welke ontwikkelingen zijn er? Wat betekent dit in de praktijk voor jouw bedrijf? Wat kun jij doen en tegelijk jouw rendement behouden of zelfs verhogen? Welke kansen biedt dit voor jou MKB-ondernemer? Hoe word jij future fit? Steek zelf de handen uit de mouwen en bezoek het Grondstoffentransitie-paviljoen!

Netwerkpaviljoen
Even een ronde overslaan? Ga met collega-ondernemers het gesprek aan in het Netwerkpaviljoen! Heb jij vragen of ondersteuning nodig bij het realiseren van een digitale transitie? Digilab Flevoland zet het onderwijs (MBO en HBO) en ondernemers bij elkaar. Maak tijdens een speeddate kennis met studenten en hoor wat zij kunnen betekenen voor de digitale transitie in jouw bedrijf.

โ€˜๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ต ๐˜ช๐˜ด ๐˜ข๐˜ง๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏโ€™ โ€“ ๐˜”๐˜ข๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต๐˜ฎ๐˜ข ๐˜Ž๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ช

Wil jij als Flevolandse ondernemer ook stappen gaan zetten om jouw bedrijf โ€˜future fitโ€™ te maken of ben je al op de juiste weg maar wil je graag meer kennis opdoen en met gelijkgestemden in gesprek? Zet 29 september dan alvast in jouw agenda!

Terug