Kennispoort Regio Zwolle, Horizon, Ik Ben Drents Ondernemer en Handelsagent Duitsland organiseren op donderdag 7 juli 2022 een voorbereidende bijeenkomst op een handelsmissie naar Duitsland. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de trends & ontwikkelingen voor de gehele keten in de agri & food sector op weg naar Duitsland. Van veld tot schap! De bijeenkomst vindt plaats op de Floriade in Almere. Je ontvangt een gratis ticket voor de Floriade van ons!

Duitsland biedt volop kansen

In ons buurland liggen veel zakelijke kansen voor de agri & food sector. Keynote speaker Jakob Brand (international business manager food bij Rabobank) deelt de laatste trends en ontwikkelingen van ‘het land tot aan het schap’. Vervolgens vindt er een panelgesprek plaats om de trends en ontwikkelingen naar de werkvloer te vertalen.

Programma

13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Plenair programma

  • Trends & ontwikkelingen agri & food sector Duitsland door Jakob Brand (international business manager food bij de Rabobank)
  • Panelgesprek onder leiding van Petra van den Hengel(Kennispoort Regio Zwolle)

15.00 uur: Korte break
15.15 uur: Break-out sessies (keuze uit twee sessies)

  1. ‘Het veld’ – Nico Huizing (HuizingHarvest)
  2. ‘Het schap’ – Marcel Baanders (Handelsagent Duitsland)

16.00 uur: Plenaire afsluiting
16.15 uur: Borrel en mogelijkheid om de Floriade te bezoeken

Break-out sessies

Na het plenaire gedeelte kun je één van de twee break-out sessies volgen:

‘Het veld’ – HuizingHarvest

HuizingHarvest uit Emmen is dienstverlener in de internationale agrarische sector. Het bedrijf richt zich op de personele én technische kant. De belangrijkste ingrediënten van HuizingHarvest zijn ondernemerschap, avontuur en liefde voor landbouwtechniek. HuizingHarvest is de afgelopen jaren actief in Duitsland met het in bedrijf stellen van machines bij Duitse akkerbouwers. Verder werkt het bedrijf voor veel Duitse fabrikanten van landbouwmachines. Nico Huizing, eigenaar van HuizingHarvest, deelt alle ins en outs over zakendoen in Duitsland.

‘Het schap’ – Handelsagent Duitsland

Duitsland is voor veel Nederlandse voedselproducenten en -leveranciers het eerste land waar ze aan denken, wanneer ze willen starten met export. Het Duitse supermarktlandschap is divers en qua potentiële afzetvolumes misschien wel een factor 5. Ondernemer Marcel Baanders uit Groningen deelt graag zijn kennis hierover. Hij helpt, samen met zijn deels Duitse team, Nederlandse bedrijven al bijna twintig jaar aan structurele omzet in Duitsland. In de break-out sessie neemt hij ondernemers mee in de reis naar het Duitse schap.


Handelsmissie Duitsland

Een aantal van de deelnemers van het event op donderdag 7 juli krijgt de kans om in het najaar mee te gaan op handelsmissie naar Duitsland. Deze ondernemers doorlopen een voorbereidingstraject en brengen we uiteindelijk in contact met potentiële afnemers.

Aanmelden

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos voor ondernemers. We vragen je wel om je vooraf aan te melden. Meld je hier vóór donderdag 30 juni 2022 aan voor de bijeenkomst ‘Van het veld naar het schap’. De ticket die je ontvangt voor de Floriade is de hele dag geldig. Deze bijeenkomst is enkel bedoeld voor ondernemers.

Terug